Podporte vydanie knihy: NEMECKÁ KRV

Podporte vydanie knihy: NEMECKÁ KRV

Historický spoločenský román o osudoch karpatských Nemcov - samotných autorkiných predkov - v rokoch 1899 - 1953 a tiež o udalostiach v obci Turček, ktorá leží v oblasti nazývanej Hauerland.

Literatúra
História
Podporte vydanie knihy: NEMECKÁ KRV
Získaná suma
106%

4 232 €

z cieľovej sumy
4 000 €

Kampaň bola

úspešná

O projekte

Máte radi skutočné príbehy? Obdivuhodné až dramatické životné osudy? 

POTOM JE PRIPRAVOVANÁ KNIHA NEMECKÁ KRV PRÁVE PRE VÁS.

K jej napísaniu ma inšpirovali životy mojich predkov a udalosti doby, v ktorej žili. Príbeh venujem rodnej obci Turček a jej obyvateľom. Najmä však občanom nemeckej národnosti – ako spomienku na domovinu, ktorú boli nútení po druhej svetovej vojne opustiť na základe tzv. "Benešových dekrétov".

Hoci je kniha o živote mojich príbuzných, zároveň poukazuje na životy ďalších potomkov nemeckých prisťahovalcov v rôznych kútoch Slovenska, ktorí túto krajinu po stáročia celkom prirodzene považovali za svoju domovinu a v značnej miere prispeli k rozvoju spoločenského charakteru slovenskej majority. Stopy karpatských Nemcov sú nezvratne zachytené v architektúre miest a obcí, v hospodárskom vývoji či v spoločnej kultúre. V nemalej miere je tomu tak aj v mojej rodnej obci, ležiacej v oblasti nazývanej Hauerland a v tesnom susedstve geografického stredu Európy.

O ČOM ROMÁN NEMECKÁ KRV JE?

Dej začína v období, keď sa osídľovali oblasti niekdajšieho Uhorského kráľovstva. Podstatná časť je zasadená do prvej polovice dvadsiateho storočia a očami hlavných protagonistov približuje nielen ich osudy, ale aj udalosti v obci Turček a priľahlých mestách a obciach, ako sú Kremnica, Turčianske Teplice, Kremnické Bane, Kunešov, Sklené a Horná Štubňa. 

Hlavní hrdinovia sú, ako som už spomenula, moji skutoční príbuzní - prastarí rodičia Ignatz a Amalia, starí rodičia Anastasia a Gejza, a rodičia Anton a Anna. Neurobili dieru do sveta, nezanechali významné objavy, umelecké diela ani závratné majetky. Avšak ostali po nich potomkovia, spomienky a rodinné hodnoty, ktoré si zaslúžili zaznamenať. Jednotlivé osudy hrdinov sú vyrozprávané v prvej osobe, takže sa pri čítaní stanete každým z nich a o to silnejšie budete môcť precítiť ich pohnutý život.

Na obr. obec Dolný Turček niekedy v 20. rokoch 20. storočia.

Román o živote, priateľstve a láske. A tiež o odvahe, utrpení, zrade a odpustení.

PREČO MÁ KNIHA PRÁVE TAKÝTO PODTITUL?

Vykresľuje životné príbehy, poznačené silnou túžbou po slobode a uznaní identity, a to najmä po skončení druhej svetovej vojny. Moje citlivé a do značnej miery aj pravdivé rozprávanie akiste chytí za srdce nejedného čitateľa.

ZOZNÁMTE SA S HLAVNÝMI HRDINAMI.

Rosina vo viere, že Boh žehná odvážnym, nasleduje manžela do neznámeho Uhorska. V rodnom Augsburgu ponechá osudu mladších súrodencov, o ktorých sa starala po smrti matky.

Ignatz sa ožení so svojou životnou láskou napriek vôli rodičov. Tým pretrhne rodinné väzby do takej miery, že vzájomné hriechy a krivdy sa nikdy nedočkajú odpustenia.

Anastasia s manželom sa pokúsia aj o nemožné, len aby získali späť nielen dom, ktorý im zrekviroval štát, ale aj deti, násilne odvezené na prevýchovu do Nemecka.

Anton ostane bez príbuzných, zakúsi mnoho príkorí a poníženia, aby ako dospelý zistil, že málokto a máločo býva iba dobré či zlé a že sa nebo môže odrážať aj v kaluži.

Na obr. obec Dolný Turček v roku 1945 po evakuácii nemeckých občanov a ústupe nemeckých vojsk, ktoré väčšinu príbytkov vypálili.

Na čo budú použité vaše finančné príspevky?

Použijem ich na tlač knihy, ktorej podklady už sú nachystané. 

Tlač knihy v pevnej väzbe s počtom 450 strán a osobitým prevedením obálky (matný povrch, písmo zvýraznené 3D UV lakom) je o dosť drahšia, než boli vydania mojich predchádzajúcich kníh.

ňNavyše špeciálne IBA PRE VÁS, ktorí tento projekt podporíte finančne, bude kniha aj s farebnou oriezkou strán. K tomu tých, ktorí prispejú 50 eur a viac, uvediem v knihe ako sponzorov vydania. S vašou láskavou podporou teda zrod mojej knihy plánujem na prvú dekádu septembra 2024. 

„Mama má strach, že všetko, čo sme po vojne zažili, ešte úplne neskončilo alebo že by sa to mohlo vrátiť, a preto je občas jedovatá. Sám vidíš, že vášne v spoločnosti neustali a Nemci stále niekomu prekážajú. A pritom... čoho sme sa dopustili? Dvíhal vari niekto z nás hlavu privysoko? Bol pyšný, chcel tam, kam nepatrí, alebo žiadal niečo viac než ostatní? Veľa vody ešte pretečie v potoku, kým sa všetko utrasie. A možno sa ani neutrasie, len si budeme musieť privyknúť.“ 


"Mníšky nám opakovali, že Bohu treba blahorečiť za dobré i zlé, pretože utrpenie človeka je trestom za jeho hriechy a vďaka
nemu sa stáva lepším. No neraz si kladiem otázku, či hriechy moje, súrodencov, rodičov alebo kohokoľvek z našej rodiny boli skutočne až také veľké, aby sme museli toľko vytrpieť.“

O mne

ERIKA JARKOVSKÁ

Na knižnom trhu sa etablujem ako autorka historických, spoločenských, v poslednej dobe aj mysterióznych príbehov. Vo svojej tvorbe beletristicky
spracovávam skutočné historické udalosti, ako aj životy skutočných dejinných postáv. Žijem a pôsobím vo Zvolene. Doteraz mi vyšli romány: Mŕtvi nemôžu milovať (2015, v českom preklade 2021), Osamelé vtáča (2015), Spútaná divočinou (2016, v českom preklade 2019), Posledný potomok (2017), Sny vo vetre (2018), Bojovníci dúhy (2018), Ľaliové deti (2019), Mary z Genesee (2020), Deväť – Príbeh Ďatlovovej výpravy (2022, v českom preklade 2024).

V roku 2016 som si založila vlastné vydavateľstvo Enribook, v ktorom pomáham presadiť sa tým autorom, ktorí márne hľadajú vydavateľa, alebo majú o vydaní knihy vlastné predstavy. V tomto smere im ponúkam odbornú pomoc a maximálnu možnú mieru slobody v rozhodovaní.

Za príspevok v akejkoľvek výške každému z Vás zo srdca ďakujem.

Verím, že svoju podporu neoľutujete.

O projekte

Odmenou mi bude dobrý pocit

Páči sa vám projekt, za vašu podporu nič nečakáte, chcete iba prispieť ľubovoľnou sumou. Ďakujeme

1x NEMECKÁ KRV s farebnou oriezkou + venovanie + originálna záložka
1x NEMECKÁ KRV s farebnou oriezkou + venovanie + originálna záložka

Minimálna výška príspevku

25

Ak prispejete sumou 25 eur, stanete sa majiteľom jedinečného výtlačku knihy, ktorá nebude bežne dostupná v predajniach - s farebnou oriezkou strán. K tomu dostanete záložku + venovanie s podpisom. Vo Vašom príspevku je zahrnutá aj cena prepravy. Za finančnú podporu Vám vopred ďakujem.

Túto odmenu vám môže doručiť Packeta

Doručenie: druhá polovica septembra 2024

1x NEMECKÁ KRV + 1 ďalšia moja kniha
1x NEMECKÁ KRV + 1 ďalšia moja kniha

Minimálna výška príspevku

30

Ak prispejete sumou 30 eur, stanete sa majiteľom jedinečného výtlačku knihy Nemecká krv, ktorá nebude bežne dostupná v predajniach - s farebnou oriezkou strán. K tomu dostanete ďalšiu moju knihu + záložku + venovanie s podpisom. Vo Vašom príspevku je zahrnutá už aj cena prepravy. Za finančnú podporu Vám vopred ďakujem.

Túto odmenu vám môže doručiť Packeta

Doručenie: druhá polovica septembra 2024

1x NEMECKÁ KRV + ďalšie moje dve knihy
1x NEMECKÁ KRV + ďalšie moje dve knihy

Minimálna výška príspevku

40

Ak prispejete sumou 40 eur, stanete sa majiteľom jedinečného výtlačku knihy Nemecká krv, ktorá nebude bežne dostupná v predajniach - s farebnou oriezkou strán. K tomu dostanete ďalšie 2 moje knihy + záložky + venovania s podpisom. Vo Vašom príspevku je zahrnutá už aj cena prepravy. Za finančnú podporu Vám vopred ďakujem.

Túto odmenu vám môže doručiť Packeta

Doručenie: druhá polovica septembra

1x NEMECKÁ KRV + ďalšie moje tri knihy + uvedenie Vášho mena v knihe ako sponzora
1x NEMECKÁ KRV + ďalšie moje tri knihy + uvedenie Vášho mena v knihe ako sponzora

Minimálna výška príspevku

50

Ak prispejete sumou 50 eur, stanete sa majiteľom jedinečného výtlačku knihy Nemecká krv, ktorá nebude bežne dostupná v predajniach - s farebnou oriezkou strán. K tomu dostanete ďalšie moje 3 knihy + záložku + venovanie s mojím podpisom + Vaše meno uvediem v knihe na strane určenej sponzorom. Vo Vašom príspevku je zahrnutá už aj cena prepravy. Za finančnú podporu Vám vopred ďakujem.

Túto odmenu vám môže doručiť Packeta

Doručenie: druhá polovica septembra 2024

4x NEMECKÁ KRV + uvedenie Vášho mena medzi hlavnými sponzormi knihy
4x NEMECKÁ KRV + uvedenie Vášho mena medzi hlavnými sponzormi knihy

Minimálna výška príspevku

100

Ak prispejete sumou 100 eur, stanete sa majiteľom 4 ks jedinečných výtlačkov knihy Nemecká krv, ktorá nebude bežne dostupná v predajniach - s farebnou oriezkou strán. K tomu dostanete záložky + venovania s podpisom pre koho si budete želať + Vaše meno uvediem v knihe na strane určenej hlavným sponzorom. Vo Vašom príspevku je zahrnutá už aj cena prepravy. Za štedrú finančnú podporu Vám vopred ďakujem.

Túto odmenu vám môže doručiť Packeta

Doručenie: druhá polovica septembra 2024

Novinky

Podarilo sa!

Update #7, 18.07.2024

Áno, priatelia, vďaka vašej veľkorysej a štedrej podpore sa kampaň na vydanie knihy v špeciálnom prevedení (a ktorá bude určená iba pre vás) podarila. 

V prvej dekáde septembra sa teda narodí kniha Nemecká krv a len čo sa dostane ku mne, budem ju distribuovať na vaše adresy. Pevne verím, že vám kniha, ktorú som tvorila s láskou a veľkým rešpektom, prinesie plnohodnotný zážitok a že vám osudy jej hrdinov nadlho uviaznu v pamäti.
Ak sa zatúlate do Kremnických vrchov, navštívte aj obec Turček, leží temer v srdci Európy. Spomeňte si na to, čo ste sa o obci dozvedeli, akým spôsobom jej obyvateľov poznačili dejiny, že boli svedkami aj nezmyselných masakier na oboch stranách frontu. Niektorí potomkovia
karpatských Nemcov následkom dlhodobého ignorovania a relativizovania boľavej historickej témy potláčali a možno dodnes potláčajú svoju identitu a korene. To však nie je môj prípad. Aj preto vznikla táto kniha.
Keď teda navštívite Turček, spomeňte si aj na mňa. Hoci som z obce odišla ako pätnásťročná, istá časť môjho srdca v nej zostane žiť navždy...
                                                                          S úctou vaša Erika Jarkovská

Ste úžasní, priatelia!

Update #6, 15.07.2024

Do skončenia kampane nám ostávajú necelé 4 dni a cieľovú sumu máme naplnenú na 90%. Určite to dáme do 100%, o tom nepochybujem. Hlavná zásluha je však vaša. Preto si zaslúžite aj mini odmenu v podobe napr. úryvku z knihy:

„Nemeckosť na Slovensku nezničili ani Mongoli, ani Turci, ani husiti, ani Maďari,“ začne otec, a keď po nás prebehne pohľadom, v očiach má nezvyčajné oduševnenie. „Našu nemeckosť ohrozila až vojna, ktorú paradoxne rozpútali Nemci. Keď sme na jar odchádzali do evakuácie, mysleli sme si, že je to navždy. A vrátili sme sa. Ak nás vyženú, znova sa vrátime. Lebo tu sme doma, nikde inde. Sme zaviazaní našim predkom aj krajine, v ktorej sme sa narodili. Lebo inak po nás nezostane ani stopa a naše životy, nádeje, osudy budú zabudnuté. A to nesmieme dopustiť, nie preto sme toľko vytrpeli.“
Odmlčí sa, prstami si prehrabne vlasy na temene, prejde po všetkých pohľadom a s rozhodnosťou v hlase dodá: „Nikdy som od života neočakával veľa a ani teraz nečakám. Chcem len, nech nám nechá, čo už máme a nikoho nám nevezme.“

Zaujímavosti

Update #5, 08.07.2024

Pri písaní románu som čerpala informácie predovšetkým z knihy Turček, monografia obce. Hodne som sa o jej histórii a živote občanov dozvedela a s odstupom času aj mnohé pochopila. 

Informácie som získavala aj z iných zdrojov. Napr.:
Horná Štubňa, Nemecká dedina v Hauerlande
, autor: Hela Beck-Ertl
Turčianske Teplice, Zo spomienok grófky Elizabeth
, autor: Zuzana
Horníková
Krutý kontinent, Európa krátko po druhej svetovej vojne
, autor: Keith
Lowe
Československé dějiny v datech,
kolektív autorov
Ústav pamäti národa
, upn.gov.sk

Ako vidíte, pripravovala som sa zodpovedne, tak mi len ostáva dúfať, že sa to odrazí na hodnovernosti knihy a že vám hrdinovia a ich životné osudy nadlho uviaznu v pamäti.

Pozrite si krátke video

Obec Turček

Poďakovanie

Update #4, 01.07.2024

Po 22. dňoch máme naplnenú sumu na 54%. Je to vaša zásluha a jedine vám patrí moje úprimné poďakovanie. Ostáva nám necelých 18 dní a ja verím, že to dáme.

Ponúkam malé nahliadnutie do zákulisia.

Na fotke je môj strýko Viliam, zhruba trinásťročný. V románe ho spoznáte ako Viliho, brata jednej z hlavných postáv. Tohto roku sa strýko Vili dožil 86 rokov a vďaka jeho húževnatosti a nemeckej precíznosti som mohla spoznať (hoci len na papieri) svojich predkov vďaka rodokmeňu päť generácií dozadu. Až do roku 1783, kedy sa v Dolnom Turčeku narodil Andreas Pisch, jeden z mojich pra-pra-pra-prastarých rodičov.

Poďakovanie

Update #3, 24.06.2024

S vašou podporou sa už podarilo nazbierať 34% z celkovej sumy. Ďakujem a veľmi si to vážim.

Ale aby ste sa zase niečo dozvedeli, pripájam foto. Je na nej Glesingerova píla, ktorá bola vo vlastníctve Žida z Českého Těšína a v príbehu zohrá tiež svoju rolu - najmä v živote jednej z hlavných postáv, Ignatza. Táto píla bola svojho času najväčšia vo vtedajšom martinskom okrese a zásobovala drevom nábytkárske podniky v Turanoch a vo Vrútkach. Prácu na nej dostalo okolo 600 robotníkov nielen z Turčeka, ale aj priľahlých obcí.

Zaujímavosť

Update #2, 18.06.2024

18.6. pred 125 rokmi sa v Svätojánskom kostole v Johannesbergu (dnešné Kremnické Bane) zosobášili moji prastarí rodičia Ignatz a Amalia. O ich životných peripetiách sa dočítate v knihe Nemecká krv. 
(Na obr. kostol svätého Jána Krstiteľa, miestnymi nazývaný len Svätojánsky. V 12. až 14. storočí prichádzali na územie Uhorska nemeckí prisťahovalci, v prevažnej miere Švábi z Bavorska a Saska. Už prví osadníci našli na klčovisku nad Johannesbergom malú rotundu, ktorá mala byť dielom benediktínov z kláštora v súčasnom Hronskom Beňadiku. Neskôr si obyvatelia osád želali riadny kostol. Po porade s kremnitzkými radnými pánmi sa zhodli na mieste, ktoré svojou polohou vyhovovalo všetkým, a to na lúke pod jedľovým lesom. Sotva tušili, že bude stáť kúsok od geografického stredu Európy a trochu väčší kúsok od mojej rodnej obce Turček.)

Poďakovanie

Update #1, 17.06.2024

Po prvom týždni máme z cieľovej sumy naplnených 15% a ja sa chcem poďakovať tým, ktorí veria v moje písanie a podporili ma. Verím, že sa nám podarí naplniť celá suma, aby sa mohla narodiť zaujímavá a myslím si, že aj hodnotná kniha. A len pre info: Práve dnes mi z tlačiarní doručili vzorku knihy. Musím ju celú prezrieť (obávam, že zase aj prečítať) a ešte v súboroch pre tlač podoťahovať posledné detaily. Aby bola naozaj pekná.

Podporovatelia

👤 Simona Matejková

🎁 1x NEMECKÁ KRV s farebnou oriezkou + venovanie + originálna záložka

💬 Gratulujem ku krásnej knihe a už sa na ňu teším.

25 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 1x NEMECKÁ KRV s farebnou oriezkou + venovanie + originálna záložka

25 €

👤 Anonymný podporovateľ

💬 Dáme to

500 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 1x NEMECKÁ KRV s farebnou oriezkou + venovanie + originálna záložka

50 €

+ 8 € ?

👤 Zuzana Vargová

🎁 1x NEMECKÁ KRV s farebnou oriezkou + venovanie + originálna záložka

💬 Všetky tri mám, takže ti tú pajcku dám takto :-) A budem sa tešiť na túto najnovšiu :-)

25 €

+ 25 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 1x NEMECKÁ KRV s farebnou oriezkou + venovanie + originálna záložka

25 €

👤 Uvartesipivo Jarkovský

800 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 1x NEMECKÁ KRV s farebnou oriezkou + venovanie + originálna záložka

25 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 1x NEMECKÁ KRV s farebnou oriezkou + venovanie + originálna záložka

25 €

+ 2 € ?

👤 Daniela Múčková

25 €

👤 Dana Stankovičova

🎁 1x NEMECKÁ KRV + ďalšie moje tri knihy + uvedenie Vášho mena v knihe ako sponzora

💬 Teším sa na knihy.

50 €

👤 Rudolf Pittner

🎁 4x NEMECKÁ KRV + uvedenie Vášho mena medzi hlavnými sponzormi knihy

💬 Držím palce k úspešnému vydaniu knihy a už teraz sa teším na čítanie príbehu spojeného s mojim rodiskom. Prajem všetko dobré. Rudolf Pittner

125 €

👤 Helena Miazdrová

🎁 1x NEMECKÁ KRV s farebnou oriezkou + venovanie + originálna záložka

25 €

👤 Mira Papcunová

🎁 1x NEMECKÁ KRV + 1 ďalšia moja kniha

30 €

+ 3 € ?

👤 Vlasta Lipárová

🎁 1x NEMECKÁ KRV + 1 ďalšia moja kniha

30 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 1x NEMECKÁ KRV s farebnou oriezkou + venovanie + originálna záložka

💬 Teším sa

20 €

👤 Vojtech Sirota

🎁 1x NEMECKÁ KRV s farebnou oriezkou + venovanie + originálna záložka

25 €

+ 2 € ?

👤 Ladislav ZAJAC

🎁 1x NEMECKÁ KRV + ďalšie moje tri knihy + uvedenie Vášho mena v knihe ako sponzora

50 €

👤 Anonymný podporovateľ

💬 Mamičke. :-)

50 €

👤 Anonymný podporovateľ

💬 Nech sa podarí, mámuška.

50 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 1x NEMECKÁ KRV s farebnou oriezkou + venovanie + originálna záložka

25 €

+ 2 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 1x NEMECKÁ KRV + 1 ďalšia moja kniha

30 €

+ 3 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 1x NEMECKÁ KRV + ďalšie moje tri knihy + uvedenie Vášho mena v knihe ako sponzora

50 €

+ 4 € ?

👤 Maria Kluvancova

🎁 1x NEMECKÁ KRV s farebnou oriezkou + venovanie + originálna záložka

25 €

👤 Tatiana Schlampová

💬 Pekná práca, už sa teším na čítanie. Táňa

20 €

👤 Marek Zákopčan

🎁 1x NEMECKÁ KRV + ďalšie moje tri knihy + uvedenie Vášho mena v knihe ako sponzora

50 €

👤 Eva Zelmanová

🎁 1x NEMECKÁ KRV s farebnou oriezkou + venovanie + originálna záložka

25 €

👤 Adriana Matejčíková

🎁 1x NEMECKÁ KRV s farebnou oriezkou + venovanie + originálna záložka

💬 Držím palce. Vaše knihy sú vždy zaujímavé a pútavé.

25 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 1x NEMECKÁ KRV + ďalšie moje tri knihy + uvedenie Vášho mena v knihe ako sponzora

50 €

👤 Anonymný podporovateľ

50 €

+ 4 € ?

   1 2

Autori

Miesto realizácie projektu

Banskobystrický kraj

Erika Jarkovská

Erika Jarkovská

Enribook - sprostredkovanie vydania kníh.

Kontaktovať autora

Máte otázku k projektu či odmenám? Napíšte priamo autorom kampane. Vaša správa z formulára im príde ako email.

Odmeny

Odmenou mi bude dobrý pocit

Páči sa vám projekt, za vašu podporu nič nečakáte, chcete iba prispieť ľubovoľnou sumou. Ďakujeme

1x NEMECKÁ KRV s farebnou oriezkou + venovanie + originálna záložka
1x NEMECKÁ KRV s farebnou oriezkou + venovanie + originálna záložka

Minimálna výška príspevku

25

Ak prispejete sumou 25 eur, stanete sa majiteľom jedinečného výtlačku knihy, ktorá nebude bežne dostupná v predajniach - s farebnou oriezkou strán. K tomu dostanete záložku + venovanie s podpisom. Vo Vašom príspevku je zahrnutá aj cena prepravy. Za finančnú podporu Vám vopred ďakujem.

Túto odmenu vám môže doručiť Packeta

Doručenie: druhá polovica septembra 2024

1x NEMECKÁ KRV + 1 ďalšia moja kniha
1x NEMECKÁ KRV + 1 ďalšia moja kniha

Minimálna výška príspevku

30

Ak prispejete sumou 30 eur, stanete sa majiteľom jedinečného výtlačku knihy Nemecká krv, ktorá nebude bežne dostupná v predajniach - s farebnou oriezkou strán. K tomu dostanete ďalšiu moju knihu + záložku + venovanie s podpisom. Vo Vašom príspevku je zahrnutá už aj cena prepravy. Za finančnú podporu Vám vopred ďakujem.

Túto odmenu vám môže doručiť Packeta

Doručenie: druhá polovica septembra 2024

1x NEMECKÁ KRV + ďalšie moje dve knihy
1x NEMECKÁ KRV + ďalšie moje dve knihy

Minimálna výška príspevku

40

Ak prispejete sumou 40 eur, stanete sa majiteľom jedinečného výtlačku knihy Nemecká krv, ktorá nebude bežne dostupná v predajniach - s farebnou oriezkou strán. K tomu dostanete ďalšie 2 moje knihy + záložky + venovania s podpisom. Vo Vašom príspevku je zahrnutá už aj cena prepravy. Za finančnú podporu Vám vopred ďakujem.

Túto odmenu vám môže doručiť Packeta

Doručenie: druhá polovica septembra

1x NEMECKÁ KRV + ďalšie moje tri knihy + uvedenie Vášho mena v knihe ako sponzora
1x NEMECKÁ KRV + ďalšie moje tri knihy + uvedenie Vášho mena v knihe ako sponzora

Minimálna výška príspevku

50

Ak prispejete sumou 50 eur, stanete sa majiteľom jedinečného výtlačku knihy Nemecká krv, ktorá nebude bežne dostupná v predajniach - s farebnou oriezkou strán. K tomu dostanete ďalšie moje 3 knihy + záložku + venovanie s mojím podpisom + Vaše meno uvediem v knihe na strane určenej sponzorom. Vo Vašom príspevku je zahrnutá už aj cena prepravy. Za finančnú podporu Vám vopred ďakujem.

Túto odmenu vám môže doručiť Packeta

Doručenie: druhá polovica septembra 2024

4x NEMECKÁ KRV + uvedenie Vášho mena medzi hlavnými sponzormi knihy
4x NEMECKÁ KRV + uvedenie Vášho mena medzi hlavnými sponzormi knihy

Minimálna výška príspevku

100

Ak prispejete sumou 100 eur, stanete sa majiteľom 4 ks jedinečných výtlačkov knihy Nemecká krv, ktorá nebude bežne dostupná v predajniach - s farebnou oriezkou strán. K tomu dostanete záložky + venovania s podpisom pre koho si budete želať + Vaše meno uvediem v knihe na strane určenej hlavným sponzorom. Vo Vašom príspevku je zahrnutá už aj cena prepravy. Za štedrú finančnú podporu Vám vopred ďakujem.

Túto odmenu vám môže doručiť Packeta

Doručenie: druhá polovica septembra 2024