Slovenskí dobrovoľníci na Ukrajine

Slovenskí dobrovoľníci na Ukrajine

Pomôžte nám zorganizovať cestu slovenských dobrovoľníkov na Ukrajinu, do oblasti, ktorú ruská armáda okupovala na začiatku vojny a v ktorej už pôsobí náš partner, Nadácia Integra. Naším zámerom je sprostredkovať mladým ľuďom z prostredia škôl C. S. Lewisa skúsenosť, vďaka ktorej zažijú, že ak niekomu chceme pomôcť, potrebujeme najprv veľmi dobre poznať kontext tých, ktorým chceme pomáhať.

Občiansky aktivizmus
Vzdelávanie a veda
Slovenskí dobrovoľníci na Ukrajine

Kampaň bola

úspešná
Získaná suma
177 % 5 305 €
Cieľ Cieľová suma
Cesta a pobyt slovenských dobrovoľníkov na Ukrajine
3 000 €
Príspevok na nákup materiálu a nástrojov na nevyhnutné stavebné práce
5 000 €

O projekte

Čo je cieľom nášho projektu?


Hlavným cieľom tohto projektu je sprostredkovať mladým ľuďom zo Slovenska skúsenosť neformálneho vzdelávania, cez ktorú sa budú učiť, ako nežiť svoj život iba pre seba. Pod vedením skúsených mentorov z D3, ktorí sa venujú charakterovému vzdelávaniu, si študenti a absolventi škôl C.S. Lewisa budú formovať postoje a získavať zručnosti a vedomosti potrebné pri efektívnej dobročinnosti. Ich dobročinnosť bude spočívať v poskytnutí pomoci pri rekonštrukcii stavieb v obci Vorzel a v zrealizovaní programu pre deti v obci Pidhaine. Obe sa nachádzajú v kyjivskej oblasti, kde v spolupráci s ukrajinskými partnermi pôsobí rešpektovaná slovenská nezisková organizácia - Nadácia Integra. Ľuďom na Ukrajine sa tak budú usilovať priniesť nádej a ukázať im, že aj na Slovensku sú ľudia, ktorí stoja pri nich a sú ochotní im pomôcť.

Prečo?


Naša organizácia D3 dlhodobo pôsobí v prostredí škôl C.S. Lewisa a podporuje ich v nastavovaní mentoringového programu pre študentov, poskytovaní neformálneho vzdelávania pre študentov a formovaní programu náboženstva a etiky. Projekt dobrovoľníckej cesty na Ukrajinu vychádza z presvedčenia, že charakter si človek nebuduje tým, že o dobročinnosti rozpráva, ale tým, že sa učí “činiť dobro” tam, kde je to práve potrebné. Vojna na Ukrajine nás všetkých zasiahla. Chceme, aby študenti a absolventi škôl C.S. Lewisa porozumeli, ako sa nás situácia v susednej krajine dotýka, a tiež čo potrebujeme na to, aby sme ľuďom zasiahnutým vojnou mohli pomôcť. Naším zámerom je, aby títo mladí ľudia zažili, že pomáhať znamená predovšetkým rozumieť, a ak niekomu chceme pomôcť, potrebujeme najprv veľmi dobre poznať kontext tých, ktorým chceme pomáhať.

Ako použijeme vašu podporu?

Peniaze z kampane budú použité na:

  • náklady na cestu do/z Ukrajiny, ubytovanie a strava v Ukrajine pre 15slovenských dobrovoľníkov vo veku cca 18-25 rokov a ich mentorov, ako aj výdavky na nevyhnutnú prípravu - vzdelávanie v oblasti humanitárnej pomoci a v oblasti práce s traumatizovanými deťmi, kvalitný mentoring pri príprave programu pre deti ako aj v priebehu celého pobytu
  • Podpora aktivít Nadácie Integra na Ukrajine (nákup stavebného materiálu a nástrojov potrebných pri nevyhnutných stavebných prácach v areáli vzdelávacieho, poradenského a humanitárneho centra v obci Vorzel, organizácia tábora pre deti v obci Pidhaine - náklady na pomôcky, priestory a stravu pre minimálne 20 detí)

Nie sme psychológovia ani záchranári. Naším cieľom nie je všetko vyriešiť. No osud susednej krajiny nám nie je ľahostajný a vnímame, že mnoho mladých ľudí okolo nás hľadá spôsob, ako priložiť ruku k dielu.

Kedy bude projekt realizovaný?

Projekt plánujeme realizovať v júli 2024. Bude trvať 10 dní vrátane cesty na a z Ukrajiny.


O nás


Občianske združenie D3 sa venuje okrem iného práci so študentmi a absolventmi škôl C.S. Lewisa a pomáha nastavovať program charakterového vzdelávania pre tieto školy. Mentori D3 Kristína Uhlíková a Ján Machajdík preto ponúkli zapojenie do tohto projektu práve mladým ľuďom z prostredia škôl CS Lewisa (študenti, absolventi) a vznikla skupina 15 dobrovoľníkov vo veku 18-25 rokov. Mladší študenti nám tiež do veľkej miery pomáhajú s tvorbou tejto kampane. Naším hlavným partnerom v tomto projekte je rešpektovaná slovenská Nadácia Integra, ktorá sa od roku 1995 venuje rozvojovej spolupráci a humanitárnej pomoci na Slovensku aj v zahraničí, pričom pri poskytovaní pomoci kladie dôraz na rešpektovanie kontextu a prostredia, v ktorom sa jej prijímatelia pomoci nachádzajú.


Nie sme psychológovia ani záchranári. Naším cieľom nie je všetko vyriešiť. No osud susednej krajiny nám nie je ľahostajný a vnímame, že mnoho mladých ľudí okolo nás hľadá spôsob, ako priložiť ruku k dielu. Aj pre nich sme sa rozhodli vytvoriť túto príležitosť. Veríme, že sa nám podarí prispieť svojím malým dielom a podporiť Nadáciu Integra a jej partnerov, ktorí ľuďom na Ukrajine pomáhajú, a sprostredkovať deťom v spolupráci s našimi skúsenými partnermi nové, naozaj detské zážitky cez hry, tvorivé aktivity a šport.

Túto kampaň pripravili študenti/ky Lýcea C. S. Lewisa v spolupráci s organizáciou D3.

O projekte

Odmenou mi bude dobrý pocit

Páči sa vám projekt, za vašu podporu nič nečakáte, chcete iba prispieť ľubovoľnou sumou. Ďakujeme

Live feed - online denník z našej cesty na Ukrajinu
Live feed - online denník z našej cesty na Ukrajinu

Minimálna výška príspevku

15

Dostanete pozvánku do skupiny, kde budeme denne updatovať informácie o tom, čo na Ukrajine robíme, a čo sa pri tom učíme o pomáhaní v kontexte.

Doručenie: Júl 2024

Live feed + Odznak podporovateľov
Live feed + Odznak podporovateľov

Minimálna výška príspevku

30

Okrem pozvánky do skupiny, kde budeme denne updatovať informácie o tom, čo robíme a čo sa pri tom učíme, získate odznak podporovateľa, ktorý vyjadruje, že ani vám nie je osud Ukrajiny ľahostajný (foto je ilustračné).

Doručenie: Jeseň 2024

Live feed + Ukrajinská vlajka s podpismi všetkých slovenských dobrovoľníkov
Live feed + Ukrajinská vlajka s podpismi všetkých slovenských dobrovoľníkov

Minimálna výška príspevku

50

Okrem pozvánky do skupiny, kde budeme denne updatovať informácie o tom, čo robíme a čo sa pri tom učíme, dostanete po našom návrate ukrajinskú vlajku s podpismi dobrovoľníkov ako vyjadrenie vďačnosti za vašu podporu (foto je ilustračné).

Doručenie: Jeseň 2024

Live feed + NAŽIVO stretnutie s dobrovoľníkmi po ukončení cesty

Minimálna výška príspevku

75

Okrem toho, že budete mať možnosť naše aktivity priebežne sledovať online, aby ste zistili, čo robíme a čo sa pri tom učíme, dostanete pozvánku na stretnutie v Bratislave, kde sa s Vami podelíme o svoju skúsenosť.

Doručenie: Jeseň 2024

Live feed + NAŽIVO stretnutie s dobrovoľníkmi po ukončení cesty + Detská kresba s venovaním
Live feed + NAŽIVO stretnutie s dobrovoľníkmi po ukončení cesty + Detská kresba s venovaním

Minimálna výška príspevku

150

Okrem toho, že budete mať možnosť naše aktivity priebežne sledovať online, aby ste zistili, čo robíme a čo sa pri tom učíme, dostanete pozvánku na stretnutie, kde sa s Vami podelíme o svoju skúsenosť. Zároveň vám deti, s ktorými budeme tráviť čas, nakreslia obrázok s osobným venovaním.

Doručenie: Jeseň 2024

Novinky

Čas sa kráti!

Update #5, 10.03.2024

Milí naši podporovatelia, do konca kampane Slovenskí dobrovoľníci na Ukrajine zostáva už len niekoľko hodín. My ich chceme využiť na to, aby sme získali našu cieľovú sumu 5000€. Potrebujeme ešte približne 700€ a získať ich by sa rovnalo zázraku. Ale ešte sa nevzdávame. Všetko, čo vyzbierame, bude použité na to, aby sme sa naučili pomáhať tým, ktorých vojna obrala o základné istoty - rodinný život, jedlo, spánok, strechu nad hlavou, pokojné detstvo či prácu. Veríme v silu komunít okolo nás. A preto sa naposledy ozývame s prosbou o akúkoľvek podporu. Len spoločne to dokážeme.

Kristína Uhlíkova, Ján Machajdík a tým študentov z Lýcea C.S. Lewisa

Už len tri dni do konca kampane!

Update #4, 08.03.2024

Milí priatelia, zostávajú už len tri dni do konca našej kampane! V rámci nášho druhého a posledného cieľa nám chýba 1835€. Hoci celkové náklady akcie sú vyššie, ak vyzbierame 5000€, umožní nám to aspoň malým dielom prispieť organizáciám, s ktorými budeme spolupracovať - stavebný materiál pre organizáciu Realis a pre detský tábor, ktorý bude prebiehať v obci Pidhajne neďaleko Kyjiva. Táto dedina bola takmer úplne zničená pri okupácii ruskou armádou a mnohé deti utrpeli viditeľné i skryté traumy. Radi by sme s nimi strávili čas, nadviazali vzťahy, robili rôzne tvorivé aktivity, zahrali sa hry či šport. Prosím, využime spoločne posledné 3 dni na zdieľanie a ďalšiu finančnú podporu!


Ďakujeme!

Cesta na Ukrajinu pokračuje!

Update #3, 04.03.2024

Milí priatelia, podarilo sa nám dosiahnuť náš prvý míľnik 3000 eur! Neskutočne Vám všetkým ďakujeme za finančnú podporu alebo pomoc so zdieľaním.
Naša cesta sa tu však nekončí - celkové náklady akcie sú okolo 10 000 €. Tieto peniaze nepoužijeme len na pokrytie našich výdavkov, ale aj na priamu finančnú podporu organizácií, s ktorými budeme spolupracovať v rámci našich dobrovoľníckych aktivít. Preto otvárame druhý míľnik na 5000€, cez ktorý chceme pokryť nákup materiálu a nástrojov potrebných pri nevyhnutných stavebných prácach, na ktorých by sa budeme sami podieľať ako dobrovoľníci. Máme na to už len posledných šesť dní, ktoré chceme naplno využiť, pretože každé euro sa počíta.
Naďalej Vás teda prosíme o ľubovoľnú formu pomoci - like, share alebo podpora našej kampane: https://www.startlab.sk/projekty/3720-slovenski-dobrovolnici-na-ukrajine/

Posledná tretina pred nami!

Update #2, 27.02.2024

Aj vďaka Vám sa podarilo vyzbierať fantastických 2000€! Avšak do konca kampane ostávajú necelé 2 týždne a Startlab funguje tak, že ak sa nám do konca kampane nepodarí naplniť náš cieľ, tak všetky vyzbierané peniaze vráti našim podporovateľom. Preto musíme vyzbierať ešte 1000€.  Prosíme vás teda ešte o zdieľanie našej kampane vo vašich kruhoch, na sociálnych sieťach alebo e-mailom. Bez vás to nedáme! Ďakujeme.

1000€

Update #1, 21.02.2024

S veľkou radosťou vám oznamujeme že za 5 dní naša kampaň vyzbierala 1000€! Vaša podpora a dôvera znamená pre nás veľa a sme neuveriteľne vďační za každý príspevok, zdieľanie a slovo povzbudenia, ktoré sme od vás dostali.

Podporovatelia

👤 Anonymný podporovateľ

100 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Live feed + NAŽIVO stretnutie s dobrovoľníkmi po ukončení cesty

100 €

👤 Jana Nagajová

50 €

+ 4 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Live feed - online denník z našej cesty na Ukrajinu

15 €

+ 5 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Live feed - online denník z našej cesty na Ukrajinu

💬 Výboerne

25 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Live feed - online denník z našej cesty na Ukrajinu

15 €

👤 Vladislav Matej

💬 Dobrý projekt, pre obidve strany. Držím palce

520 €

👤 Anonymný podporovateľ

50 €

👤 Anonymný podporovateľ

20 €

+ 2 € ?

👤 Barbora Šebestová

🎁 Live feed + Odznak podporovateľov

💬 🇺🇦✌🏻♥️

60 €

+ 5 € ?

👤 Maria Leitnerova

🎁 Live feed + Odznak podporovateľov

💬 Drzim palce!!

30 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Live feed - online denník z našej cesty na Ukrajinu

15 €

+ 2 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Live feed - online denník z našej cesty na Ukrajinu

20 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Live feed - online denník z našej cesty na Ukrajinu

15 €

👤 Anonymný podporovateľ

250 €

👤 Anonymný podporovateľ

💬 Vela stastia!

20 €

👤 Anonymný podporovateľ

120 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Live feed + Odznak podporovateľov

💬 🙏

50 €

👤 Viera Hojnošová

🎁 Live feed + NAŽIVO stretnutie s dobrovoľníkmi po ukončení cesty

75 €

👤 Anonymný podporovateľ

100 €

+ 5 € ?

👤 Jana Harvanova Moravcikova

70 €

+ 5 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

50 €

👤 Anonymný podporovateľ

100 €

+ 5 € ?

👤 Andrej Vrabel

200 €

👤 Anonymný podporovateľ

20 €

+ 3 € ?

👤 Miriam Kickova

50 €

👤 Tomas Vitéz

30 €

+ 3 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

30 €

+ 3 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

20 €

+ 2 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Live feed + Odznak podporovateľov

60 €

   1 2 3

Autori

Miesto realizácie projektu

Bratislavský kraj

 Občianske združenie D3

Občianske združenie D3

D3 je komunita ľudí, ktorí pomáhajú študentom, rodinám a profesionálom objavovať osobnú identitu a napĺňať ich poslanie. Robíme to cez vzdelávanie, organizovanie konferencií, seminárov a pobytov, poradenstvo a mentoring.

Kontaktovať autora

Máte otázku k projektu či odmenám? Napíšte priamo autorom kampane. Vaša správa z formulára im príde ako email.

Odmeny

Odmenou mi bude dobrý pocit

Páči sa vám projekt, za vašu podporu nič nečakáte, chcete iba prispieť ľubovoľnou sumou. Ďakujeme

Live feed - online denník z našej cesty na Ukrajinu
Live feed - online denník z našej cesty na Ukrajinu

Minimálna výška príspevku

15

Dostanete pozvánku do skupiny, kde budeme denne updatovať informácie o tom, čo na Ukrajine robíme, a čo sa pri tom učíme o pomáhaní v kontexte.

Doručenie: Júl 2024

Live feed + Odznak podporovateľov
Live feed + Odznak podporovateľov

Minimálna výška príspevku

30

Okrem pozvánky do skupiny, kde budeme denne updatovať informácie o tom, čo robíme a čo sa pri tom učíme, získate odznak podporovateľa, ktorý vyjadruje, že ani vám nie je osud Ukrajiny ľahostajný (foto je ilustračné).

Doručenie: Jeseň 2024

Live feed + Ukrajinská vlajka s podpismi všetkých slovenských dobrovoľníkov
Live feed + Ukrajinská vlajka s podpismi všetkých slovenských dobrovoľníkov

Minimálna výška príspevku

50

Okrem pozvánky do skupiny, kde budeme denne updatovať informácie o tom, čo robíme a čo sa pri tom učíme, dostanete po našom návrate ukrajinskú vlajku s podpismi dobrovoľníkov ako vyjadrenie vďačnosti za vašu podporu (foto je ilustračné).

Doručenie: Jeseň 2024

Live feed + NAŽIVO stretnutie s dobrovoľníkmi po ukončení cesty

Minimálna výška príspevku

75

Okrem toho, že budete mať možnosť naše aktivity priebežne sledovať online, aby ste zistili, čo robíme a čo sa pri tom učíme, dostanete pozvánku na stretnutie v Bratislave, kde sa s Vami podelíme o svoju skúsenosť.

Doručenie: Jeseň 2024

Live feed + NAŽIVO stretnutie s dobrovoľníkmi po ukončení cesty + Detská kresba s venovaním
Live feed + NAŽIVO stretnutie s dobrovoľníkmi po ukončení cesty + Detská kresba s venovaním

Minimálna výška príspevku

150

Okrem toho, že budete mať možnosť naše aktivity priebežne sledovať online, aby ste zistili, čo robíme a čo sa pri tom učíme, dostanete pozvánku na stretnutie, kde sa s Vami podelíme o svoju skúsenosť. Zároveň vám deti, s ktorými budeme tráviť čas, nakreslia obrázok s osobným venovaním.

Doručenie: Jeseň 2024