Drevená nástenná mapa Tatier

Drevená nástenná mapa Tatier

Toto je náš projekt, ktorý sme si postupne nadizajnovali na základe toho, čo sme už po Tatrách za tie roky pobehali. Pridali sme erby tatranských osád, panorámu Vysokých Tatier a pár ďalších detailov. Obraz budeme vyrábať pod Spišským hradom, z ktorého je na Tatry krásny výhľad. Mapa je venovaná rovnakým protatranským bláznom ako sme my. S výsledkom sme veľmi spokojní. Veríme, že budete aj vy! ;)

Vizuálne umenie
Drevená nástenná mapa Tatier
Získaná suma
9%

644 €

z cieľovej sumy
6 800 €

Kampaň skončená, cieľovú sumu sa nepodarilo naplniť.

O projekte

Príbeh našej drevenej mapy Tatier

Mapy nás vždy bavili a v posledných rokoch sa nám podarilo - tie nami vyrobené - dostať k mnohým spokojným zákazníkom. I keď skôr šlo o drevené a stieracie mapy sveta, ktoré si našli svoje nové domovy v rôznych krajinách nielen po Európe ale i za oceánmi. Drevená mapa Tatier vznikla ako taká naša srdcovka, bonus k všetkým ostatným mapám, ktoré vyrábame. Chceli sme potešiť seba a zároveň všetkých našich krajanov, ktorí majú Tatry radi a sú súčasťou ich života... 

Fero 6 & Fero 8 z 68travel

Písal sa rok 2003 a zatiaľ čo na Starom kontinente ešte možno snežilo, na Huntington Beach sa stretla partička Slovákov, aby si pod kalifornským slnkom zahrala plážový volejbal. A tam niekde – na brehu Pacifiku sa začala púť 68travel.

Presnejšie tam niekde sa prvýkrát stretli cesty Fera 6 a Fera 8. Potom nasledovalo ešte veľa plážových volejbalov, cesta na Hawaj, výlety po národných parkoch USA, peší prechod celým Grand Canyonom, ochutnávky whisky v Škótsku, parádna miniexpedícia po Strednej Amerike, veľa vynášok piva na najvyššie štíty Vysokých Tatier….

…no a o veľa rokov a veľa precestovaných krajín neskôr, vznikol po mnohých prebdetých pracovných nociach, aj prvý spoločný projekt. A potom ďalší a ďalší… 

Milujeme cestovanie a spoznávanie nových krajín. Vo viacerých sme každý dlhšie pôsobili a žili, svet je náš rozšírený domov. Baví nás objavovať a vyvíjať veci, ktoré potešia srdce cestovateľa.

OD CESTOVATEĽOV PRE CESTOVATEĽOV

Niekde v Guatemale
Niekde v Guatemale

Objavujte svet, spoznávajte nové miesta, ľudí a kultúry.

A všetko si to môžete postupne zaznačovať do našich máp, ktoré sme vyrobili pre vás.

Fero 6 & Fero 8

OD CESTOVATEĽOV PRE CESTOVATEĽOV

Čo je cieľom nášho projektu?

Našim cieľom, v prípade tohto projektu, je dostať drevenú mapu Tatier k čo najviac ľuďom, ktorých úprimne poteší a budú sa na ňu vždy radi pozerať. Cez Startlab by sme chceli predať 68 kusov, očíslovaných unikátnym číslom od 1 do 68, pričom niekoľko exemplárov plánujeme bezplatne venovať vybraným tatranským horským chatám. Už teraz viem, že prvou z nich bude Zbojnícka chata a aktívne riešime aj ďalšie dve. Ak sa nám podarí vyzbierať dostatok financií, radi by sme - aj s vašou pomocou - nejaké mapy venovali aj do pár škôl.

Cenu mapy sme sa snažili nastaviť tak, aby kampaň dokázala pokryť naše náklady na návrh, grafiku a výrobu mapy, plus propagáciu s tým spojenú.

Na výrobu každého kusu sú potrebné okrem drahých gravírovacích strojov aj šikovné ruky niekoľkých ľudí a nemálo hodín ručnej práce. Nie je to niečo, čo sa hodí do stroja a výjde finálny produkt. Táto mapa je hodnotnou dekoráciou, ktorá bude slúžiť ešte dlhé roky a ktorú ocení každý, kto má k podobným veciam vzťah. 

Už pri výrobe prvých prototypov, keď sme si len-tak skúšali ako by to mohlo celé vyzerať, si mapa získala niekoľko záujemcov, takže ešte ani nezačala riadna výroba a ešte sa len rodiace mapy už mali svojich majiteľov. To nás len utvrdilo v tom, že sa na našej rodnej hrude určite nájde dostatok ľudí, ktorí si budú chcieť svoje príbytky či chaty vyzdobiť takouto nádhernou nástennou dekoráciou. Alebo ju budú chcieť zo srdca podarovať niekomu, kto Tatry v srdci nosí...

Ako použijeme vašu podporu?

Peniaze vyzbierané prostredníctvom tejto kampane použijeme na nákup materiálu (drevo, farby, lepidlá, kartón, pásky atď.) a na mzdy ľuďom vo výrobe. Plus z nich uhradíme aj kuriérske služby, takže mapy dostane každý až domov. No a časť, ktorá príde ako príspevok na mapy do tatranských horských chát resp. škôl, využijeme presne na tento účel a osobne ich odovzdáme. Tam kde bude treba, aj osobne vynesieme do potrebnej nadmorskej výšky  ;)

...a čo sa týka nás, tak pokiaľ nám to vo finále vyjde, tak, že budeme celkovo na nule, budeme spokojní. A ak z toho zvýši na nejaké to pivečko pre autorov projektu, ktoré si potom dáme kdesi v Tatrách - ideálne opäť priamo na niektorom zo štítov, bude to len bonus navyše, s penou navrchu!

...keď som mapu zbadal, hneď som vedel, komu ju s manželkou darujeme. Máme priateľa, ktorý miluje Tatry, stále sa do nich vracia, a toto bude pre neho perfektný dar k jeho 50-tke!" - citát jedného z našich prvých klientov

Kedy a kde bude projekt realizovaný?

Realizácia projektu sa začne ihneď po skončení kampane. Celkovo máme na výrobu vyhradené cca 3 mesiace, takže to chceme zariadiť tak, aby aj ten posledný prispievateľ mal svoju mapu doma ešte pred Vianocami. 

Detailný popis produktu

Mapa sa skladá z troch vrstiev brezovej, resp. topoľovej preglejky. Trošku nám dodávky dreva zamotala nešťastná vojna na Ukrajine, takže pracujeme s tým, čo je práve na skladoch k dispozícii. Spodná vrstva vo farbe duba je podkladovou a je na nej zobrazený profil Tatier. Snažili sme sa vybrať pohľad, ktorý odkrýva čo najviac zo známych štítov. Vyšlo nám, že takýto je zhruba z pohľadu od Popradu. Na tejto vrstve sú názvy štítov aj popísané, takže sa môžete preskúšať a dať si tak malú poznávačku tatranských vrcholov.

Druhá vrstva - orechová - má za hlavnú úlohu vytvárať zaujímavý 3D efekt a zároveň kontrast celej mapy. Vidieť ju ako podklad pod erbami tatranských osád a tiež pod samotnými Tatrami, severkou, slovenským znakom a symbolom Tatier - kvetom Plesnivec.

Najvrchnejšia vrstva v prírodnom odtieni dreva obsahuje tatranské štíty, plesá, vodopády, horské chaty a ďalšie tatranské skvosty a zaujímavosti. A tiež 15 spomínaných erbov. Táto vrstva tvorí zároveň aj rám celej mapy, ktorý je v hornej časti rozšírený pre nápis Tatry a v dolnej z neho vyrastá profil/panoráma Vysokých Tatier.

O projekte

Odmenou mi bude dobrý pocit

Páči sa vám projekt, za vašu podporu nič nečakáte, chcete iba prispieť ľubovoľnou sumou. Ďakujeme

Pre najrýchlejších (alias early bird special) - luxusné vysokohorské menu na vrchole Volovca "Chlieb so šmaľcom a cibuľou + čapo

Minimálna výška príspevku

6

toto menu je len pre tých prispievateľov, ktorí to stihnú do 20.8., kedy sa uskutoční náš už 9.ročník akcie "Najvyššie čapované slovenské pivo". Menu si môžete "zakúpiť" pre seba, alebo kľudne pre niektorého z členov vynáškového tímu ;)

Doručenie: 20.8.2022

Príspevok na jednu z máp, ktoré chceme venovať tatranským horským chatám a školám
Príspevok na jednu z máp, ktoré chceme venovať tatranským horským chatám a školám

Minimálna výška príspevku

10

Ak je kúpa drevenej mapy Tatier pre vás aktuálne neaktuálna, ale stále nás chcete podporiť aspoň symbolicky a pomôcť nám pár máp venovať na miesta, kde si ich budú môcť študovať turisti či školáci, tu je na to možnosť ;)

Doručenie: 30.9.2022

Miniatúra drevenej mapy
Miniatúra drevenej mapy

Minimálna výška príspevku

24

Nemáte miesto na veľkú drevenú mapu? Alebo z rozpočtu plánujete skôr nejaké tie túry či cesty a chcete nás podporiť aspoň čiastočne a zároveň mať na to pamiatku? Najšeľubi, je tu naša drevená minimapa Tatier - zjednodušená zmenšenina (32x18cm) svojej veľkej a dospelej sestry. Určite poteší ;)

Doručenie: 30.10.2022

Drevená nástenná mapa Tatier 90x50cm - očíslovaná
Drevená nástenná mapa Tatier 90x50cm - očíslovaná

Minimálna výška príspevku

138

Rozmer 90x50x1cm. Na zadnej strane sú rámovacie úchyty pre jednoduché zavesenie na stenu. Mapa sa skladá z troch vrstiev brezovej, resp. topoľovej preglejky. Na spodnej vrstve je zobrazený profil Tatier, aj s popisom štítov. Druhá vrstva vytvára zaujímavý 3D efekt a zároveň kontrast celej mapy. Vidieť ju ako podklad pod erbami tatranských osád a tiež pod samotnými Tatrami, severkou, slovenským znakom a symbolom Tatier - kvetom Plesnivec. Najvrchnejšia vrstva v prírodnom odtieni dreva obsahuje samotný "pôdorys" Tatier s hlavnými bodmi a zaujímavosťami. Plus erby tatranských osád. Táto vrstva tvorí zároveň aj rám celej mapy, ktorý je v hornej časti rozšírený pre nápis Tatry a v dolnej z neho vyrastá profil/panoráma Vysokých Tatier.

Doručenie: priebežne, najneskôr do Vianoc

Drevená mapa Tatier 90x50cm s venovaním
Drevená mapa Tatier 90x50cm s venovaním

Minimálna výška príspevku

168

Chcete mapu venovať niekom špeciálnemu? Niekomu, kto si to zaslúži ešte aj s originálnym venovaním. Nech sa páči, vybavíme, stačí nám dať vedieť aký text si želáte a či ho dáme niekde na prednú stranu mapy (rám, prípadne dubové pozadie) alebo na zadnú stranu. Mapa sa tak stane naozaj exkluzívnym a ešte viac jedinečným darčekom!

Doručenie: do Vianoc

Novinky

Ďakujeme všetkým za podporu a aj keď sa cieľová suma nenaplnila, každý svoju mapu dostane! ;)

Update #1, 18.09.2022

Máme tu posledný deň kampane. Všetkým, ktorí prispeli, alebo aspoň pomohli šíriť info o našom projekte, veľmi pekne a zo srdca ďakujeme. Trošku nás sklamalo, že sme zostali tak ďaleko od cieľovej sumy, ale pri dnešnom internetovom pretlaku a rozlietanosti ľudí a aj ich myšlienok, je to asi obraz dnešnej doby. Neprispelo pravdepodobne ani dovolenkové obdobie, počas ktorého prebiehala takmer celá kampaň.

Každopádne, nič sa nedeje, skúsili sme, množstvo nových ľudí sa dozvedelo o drevenej mape Tatier a o tom, čo robíme. Veríme, že sme mnohých týmto projektom zaujali a potešili. Budeme sa snažiť čím skôr poslať mapy, tým, ktorí nám napíšu (jozef@68travel.com) a pošlú nám na seba kontakt. A zároveň dodáme mapy aj na vybrané chaty a skúsime aj aspoň do jednej školy. Čo sa nevyzbieralo, zatiahneme my ;) 

Pokiaľ ste nám prispeli bez nároku na ktorýchkoľvek z produktov váš záujem projekt podporiť sa nezmenil, budeme radi, keď sa nám ozvete na vyššie spomenutú mailovú adresu a po tom, čo vám príspevky Startlab vráti, môžete nimi stále podporiť mapy na chaty a do školy - pošleme číslo účtu. V rámci pravidiel Startlabu, ktoré plne rešpektujeme, je to asi jediný spôsob, ako čo najviac zachovať pôvodnú myšlienku kampane ;)

Pre všetkých, ktorí majú o mapu záujem, je možné si ju odteraz objednať na tomto linku: 

https://www.68travel.sk/produkt/drevena-mapa-tatier-zaramovana/

Ešte raz veľká vďaka všetkým podporovateľom, toto určite nebol náš posledný projekt, takže sa vidíme na Startlabe alebo inde s ďalšími novými ideami. Ak máte dobrý a originálny nápad na drevenú mapu, ktorú v ponuke ešte nemáme, alebo by ste si chceli dať vyrobiť niečo "na mieru" kľudne nám dajte vedieť, radi sa tomu pozrieme na zúbok  ;)

Podporovatelia

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Drevená mapa Tatier 90x50cm s venovaním

168 €

👤 Dana Michaláková

15 €

👤 Anonymný podporovateľ

💬 Je to skvelý projekt a verím, že sa ho podarí zrealizovať. TATRY sú v naších srdciach a raz budú visieť aj na stenách naších domovov, škôl a horských chatách...

10 €

👤 Lukáš Ľonc

🎁 Drevená nástenná mapa Tatier 90x50cm - očíslovaná

138 €

👤 Ľubomíra Slušná-Franz

💬 Milí Ferovia, na Váš projekt ma upozornila Vaša kamoška JM. Rada podporím s manželom dobrú vec a držím Vám palce!

72 €

👤 Anonymný podporovateľ

5 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Pre najrýchlejších (alias early bird special) - luxusné vysokohorské menu na vrchole Volovca "Chlieb so šmaľcom a cibuľou + čapo

6 €

+ 1 € ?

👤 Ján Karman

🎁 Pre najrýchlejších (alias early bird special) - luxusné vysokohorské menu na vrchole Volovca "Chlieb so šmaľcom a cibuľou + čapo

💬 Prajem veľa energie a dobrých nápadov

42 €

👤 Michal Laurenčík

🎁 Miniatúra drevenej mapy

💬 ;-)

50 €

👤 Anonymný podporovateľ

10 €

+ 1 € ?

👤 Marian Sevcik

🎁 Pre najrýchlejších (alias early bird special) - luxusné vysokohorské menu na vrchole Volovca "Chlieb so šmaľcom a cibuľou + čapo

💬 Hej Ferovia, mama vyzera super ;)

36 €

👤 Judita Marčoková

💬 Držím palce! J.

36 €

👤 Mária Minďašová

💬 Drzim palce k uspesnemu uskutocneniu projektu

50 €

+ 10 € ?

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Pre najrýchlejších (alias early bird special) - luxusné vysokohorské menu na vrchole Volovca "Chlieb so šmaľcom a cibuľou + čapo

💬 Veľa šťastia! ;)

6 €

Autori

Miesto realizácie projektu

Prešovský kraj

68travel, s.r.o.

68travel, s.r.o.

Sme e-shop pre cestovateľov, turistov a milovníkov máp. U nás nájdete všetko čo potrebujete: 1. či už do batohu na krátky výlet alebo viacdňový trek 2. do kufra na dovolenku 3. ako darček pre cestovateľa/turistu/mapomaniaka ...alebo si môžete našimi mapami spestriť svoj interiér.

Miroslav Solanka

Miroslav Solanka

Miro a.k.a. Fero8 je spoluzakladateľom 68travel. Fero8 je našim technickým mozgom, vývojárom a systémovým guru. Okrem toho, keď práve nevylepšuje náš web/e-shop, tak si vybehne zabehať, dá si kolieskové korčule alebo rovno ľadové a zahrá si hokej. Pobehal tiež slušnú časť Sveta, niekoľko rokov strávil v slnečnej Californii, ďalších niekoľko v upršanom Škótsku a posledných veľa v stovežatej Prahe - kde sa stará o našu zahraničnú pobočku 68travel.

Kontaktovať autora

Máte otázku k projektu či odmenám? Napíšte priamo autorom kampane. Vaša správa z formulára im príde ako email.

Odmeny

Odmenou mi bude dobrý pocit

Páči sa vám projekt, za vašu podporu nič nečakáte, chcete iba prispieť ľubovoľnou sumou. Ďakujeme

Pre najrýchlejších (alias early bird special) - luxusné vysokohorské menu na vrchole Volovca "Chlieb so šmaľcom a cibuľou + čapo

Minimálna výška príspevku

6

toto menu je len pre tých prispievateľov, ktorí to stihnú do 20.8., kedy sa uskutoční náš už 9.ročník akcie "Najvyššie čapované slovenské pivo". Menu si môžete "zakúpiť" pre seba, alebo kľudne pre niektorého z členov vynáškového tímu ;)

Doručenie: 20.8.2022

Príspevok na jednu z máp, ktoré chceme venovať tatranským horským chatám a školám
Príspevok na jednu z máp, ktoré chceme venovať tatranským horským chatám a školám

Minimálna výška príspevku

10

Ak je kúpa drevenej mapy Tatier pre vás aktuálne neaktuálna, ale stále nás chcete podporiť aspoň symbolicky a pomôcť nám pár máp venovať na miesta, kde si ich budú môcť študovať turisti či školáci, tu je na to možnosť ;)

Doručenie: 30.9.2022

Miniatúra drevenej mapy
Miniatúra drevenej mapy

Minimálna výška príspevku

24

Nemáte miesto na veľkú drevenú mapu? Alebo z rozpočtu plánujete skôr nejaké tie túry či cesty a chcete nás podporiť aspoň čiastočne a zároveň mať na to pamiatku? Najšeľubi, je tu naša drevená minimapa Tatier - zjednodušená zmenšenina (32x18cm) svojej veľkej a dospelej sestry. Určite poteší ;)

Doručenie: 30.10.2022

Drevená nástenná mapa Tatier 90x50cm - očíslovaná
Drevená nástenná mapa Tatier 90x50cm - očíslovaná

Minimálna výška príspevku

138

Rozmer 90x50x1cm. Na zadnej strane sú rámovacie úchyty pre jednoduché zavesenie na stenu. Mapa sa skladá z troch vrstiev brezovej, resp. topoľovej preglejky. Na spodnej vrstve je zobrazený profil Tatier, aj s popisom štítov. Druhá vrstva vytvára zaujímavý 3D efekt a zároveň kontrast celej mapy. Vidieť ju ako podklad pod erbami tatranských osád a tiež pod samotnými Tatrami, severkou, slovenským znakom a symbolom Tatier - kvetom Plesnivec. Najvrchnejšia vrstva v prírodnom odtieni dreva obsahuje samotný "pôdorys" Tatier s hlavnými bodmi a zaujímavosťami. Plus erby tatranských osád. Táto vrstva tvorí zároveň aj rám celej mapy, ktorý je v hornej časti rozšírený pre nápis Tatry a v dolnej z neho vyrastá profil/panoráma Vysokých Tatier.

Doručenie: priebežne, najneskôr do Vianoc

Drevená mapa Tatier 90x50cm s venovaním
Drevená mapa Tatier 90x50cm s venovaním

Minimálna výška príspevku

168

Chcete mapu venovať niekom špeciálnemu? Niekomu, kto si to zaslúži ešte aj s originálnym venovaním. Nech sa páči, vybavíme, stačí nám dať vedieť aký text si želáte a či ho dáme niekde na prednú stranu mapy (rám, prípadne dubové pozadie) alebo na zadnú stranu. Mapa sa tak stane naozaj exkluzívnym a ešte viac jedinečným darčekom!

Doručenie: do Vianoc