Denné centrum pre hendikepované deti v Maduniciach.

Denné centrum pre hendikepované deti v Maduniciach.

Budujeme denné centrum pre hendikepované deti a ich rodičov Maduniciach. Na jeho dokončenie potrebujeme aj vašu pomoc!

Lokálny rozvoj
Zdravie
Denné centrum pre hendikepované deti v Maduniciach.
Získaná suma
141%

7 030 €

z cieľovej sumy
5 000 €

Kampaň bola

úspešná

O projekte

Cieľom nášho projektu je vybudovanie denného centra pre hendikepované deti (domov sociálnych služieb) v Maduniciach v Trnavskom kraji.

Prínos centra bude pre rodiny s hendikepovanými deťmi výrazný. Hlavne rodičia sa po umiestnení dieťaťa do centra budú môcť plnohodnotne venovať práci aj súkromiu s vedomím, že je o ich dieťa profesionálne a plnohodnotne postarané výchovno-vzdelávacím procesom.

Pre túto skvelú myšlienku sa podarilo získať priestor v areály ZŠ s MŠ Madunice, ktorý umožňuje spoločne so školou pracovať na rozvoji zdravých a hendikepovaných detí súčasne a budovať tak vzájomné vzťahy bez predsudkov.

Získané priestory však potrebujú rekonštrukciu a na to, aby sme ju vedeli zabezpečiť, potrebujeme aj vašu pomoc!

Čo sa nám už podarilo

  • Získali sme do prenájmu budovu na 25 rokov.
  • Odborníci M. Bišťan a Statik I. Tatala nám pripravili architektonickú štúdiu.
  • Zabezpečili sme vypracovanie statického posudku.
  • Ing. Ivan Tatala pripravil technické výkresy pre sanáciu a spevnenie múrov.
  • Architekti pre nás vypracovali vizualizácie objektu.
  • Vypratali sme a vyčistili priestory, zlikvidovali odpad.
  • Oslovili sme stavebných partnerov a získali dary a zľavy.
  • Vytvorili sme webovú stránku s kompletnými informáciami o projekte.

... ale čaká nás ešte veľa ďalšej práce, ktorú potrebujeme financovať aj s vašou podporou!

Ako použijeme vašu finančnú pomoc

  • Za 2 000 eur dokončíme projekty inžinierskych sietí s . p.Antonom Horváth (HN Systems, s.r.o.).
  • Za 2 000 eur dokončíme projekt na zmenu účelu budovy (interiér + statika).
  • Za 1 000 eur zabezpečíme kompletné vypratanie betónových podláh a priečok.

Čo nás ešte čaká

Ak by ste nám pomohli nad rámec cieľovej sumy, vašu podporu použijeme na financovanie ďalších prác, ktoré ešte máme pred sebou:

  • Výkopové práce a stavba oporných stĺpov a bezbariérového prístupu.
  • Demolačné práce v interiéri a exteriéri.
  • Rekonštrukcia interiérov, podlahy a steny.
  • Osadenie okien + rekonštrukcia fasády.
  • Príprava priestorov podľa predpisov EU.

... a to všetko musíme stihnúť do konca roka 2020. Celkový finančný odhad na projekt je 35 000 eur.

Vopred vám veľmi pekne ďakujeme za podporu nášho projektu a snaženia - preto vám ako prejav našej vďaky ponúkame niektoré z Poďakovaní pre darcov, ktoré sme pre vás pripravili.

O nás

Občianske združenie Naše detičky sme založili v roku 2018 s myšlienkou pomáhať tým najzraniteľnejším - deťom s hendikepom a ich rodičom.

Poslaním občianskeho združenia je rozvíjať potenciál inak obdarených detí, ich napredovanie a dosahovanie maximálnej možnej miery samostatnosti. Chceme pomáhať v ich integrácii do spoločnosti a umožniť im tak spoznať seba i svet okolo, posilniť v nich pozitívne pocity, akceptáciu a motiváciu k vlastnej aktivite.
Individuálny výchovný program, ktorý budeme realizovať v našom centre, umožňuje postihnutému dieťaťu maximálny rozvoj osobnosti a rozvíjanie pozitívnych sociálnych vzťahov.

Narodenie hendikepovaného dieťaťa nesporne predstavuje psychické vypätie i veľkú fyzickú záťaž nielen pre rodičov, ale aj blízkych rodinných príslušníkov determinujúcich rodinné fungovanie. Pretože sú rodičia veľmi zraniteľní v situáciách, ktoré sa bezprostredne dotýkajú ich detí, je pre nich narodenie dieťaťa so závažným zdravotným postihnutím jedným z najťažších, ak nie najťažšou životnou krízou.

Hlavnou myšlienkou a víziou našej práce je pomôcť týmto rodinám vytvorením nízko kapacitného zariadenia, ktoré bude poskytovať sociálne služby ambulantnou formou pre deti s viacnásobným postihnutím podľa zákona č. 448/2008 o sociálnych službách.

O projekte

Chcem podporiť!

Páči sa vám projekt, a hoci za vašu podporu nič nečakáte, chcete prispieť. Ľubovoľnou sumou. Ďakujeme!

Podpis s menom na stene darcov v centre

Minimálna výška príspevku

15

Buďte súčasťou veľkého a jedinečného projektu svojho druhu!
Podporte projekt sumou aspoň 15 € a Váš meno bude priamo na stene darcov a podporovateľov.
Po realizácií dostanete aj fotografiu umiestnenia podpisu a mena.

Jedinečné ručne vyrábané Ozdôbky z Modranskej Majoliky

Minimálna výška príspevku

25

Za príspevok aspoň 25 sa vám odvďačíme spomienkovým predmetom z kolekcie ručne vyrábaných ozdôb z Modranskej Majoliky.
Skrášlite si Vianočný čas netradičnou a jedinečnou ozdobou, ktorá Vám pripomenie pomoc a spolupatričnosť, ktorú ste prejavili.
Súčasťou balenia je aj certifikát originality Modranskej Majoliky, ktorá je zapísaná v Reprezentatívnom zozname nehmotného kultúrneho dedičstva Slovenska.

Balíček pre príjemné chvíle

Minimálna výška príspevku

50

Pri dare od 50 € si môžete vybrať balíček obsahujúci ručne balenú a praženú prémiovú kávu Ebenica z Modry, ku ktorej vám pribalíme ručne zdobenú šálku z Modranskej Majoliky, samozrejme spolu s certifikátom originality.

Priložil som ruku k dielu :)

Minimálna výška príspevku

100

Poďte na to doslova! Váš dar v minimálnej hodnote 100 € odmeníme tabuľkou s otlačkom Vašej ruky a podpisom či menom darcu podľa Vašej voľby.
Tabuľky budú umiestnené v priestoroch na stene darcov a podporovateľov projektu. Po umiestnení Vám bude zaslaná aj fotografia Vašej priloženej ruky.

Nosím dobrý pocit!

Minimálna výška príspevku

160

Ľanová košeľa pre pánov alebo blúzka pre dámy s iniciálmi priamo pre Vás. Ľan je prirodzene antibakteriálny, vhodný pre alergikov, neelektrizuje a preto nepriťahuje prach, dobre odvádza vlhkosť a teplo, v lete chladí, v zime hreje... Pochádza z dielne značky POHAN a pri dare od 160 € dáme vyrobiť kúsok pre Vás s ručnou výšivkou iniciálov mena majiteľa na Vami určené miesto.

Potulky za vínom

Minimálna výška príspevku

300

V spolupráci s IN VINO Shop&Bar Piešťany zabezpečíme pre každého darcu dve podujatia. Degustácia Slovenských a svetových vín - ktorá sa štandardne koná v Bratislave termín vždy jar a jeseň, dátum osobne dohodneme.
Druhé podujatie Vínna cesta konkrétnej vinohradníckej oblasti - spoznávanie krásnych vinárstiev príjemných oblastí a ochutnávka miestnych vín.

Slávnostný večer pri príležitosti otvorenia centra

Minimálna výška príspevku

800

Za váš štedrý dar vyšší alebo rovnajúci sa sume 800 € Vás pozveme ako VIP hosťa na slávnostný večer pri príležitosti otvorenia Centra pre hendikepované deti.
Termín slávnostného otvorenia sa dozviete ako prvý :)

Novinky

Pozdravujeme ! :)

Update #6, 17.12.2019

Dobrý deň, takže už pomaličky doručujú objednané darčeky ako poďakovanie pre vás priatelia. Ideme postupne takže budeme kontaktovať aj záujemcov o väčšie darčeky. Momentálne máme časť ručne vyrábaných ozdôbok, nakoľko ide naozaj o ručnú prácu šikovných ľudí z Modranskej majoliky nejde to časovo ako sme si predstavovali :) my neznalý.

Kávičku máme tiež dodanú tak budeme čakať na šáločky.

ĎAKUJEME!

Samozrejme dovoľte nám zaželať vám všetkým krásne Vianoce plné oddychu, spokojnosti, a radosti v kruhu najbližších.A tiež všetko dobré do nového roku 2020 hlavne veľa zdravia, srdečnosti, spolupatričnosti aj úspechov, nech sa darí lepšie ako v uplynulom.

Martin & Martina

o.z. Naše Detičky

Zbierka na StartLab dobojovaná

Update #5, 03.12.2019

ĎAKUJEME! za všetky príspevky, komentáre.... pozitívne ale aj negatívne, ponuky na pomoc! a veľkú podporu, určite sa projekt bude uskutočňovať oveľa ľahšie! Vážime si každého z vás priatelia samozrejme budeme radi keď sa na FB stanete fanúšikom našej stránky aby ste mali čerstvé informácie. Momentálne ideme roztriediť sľúbené poďakovania aby sme mohli partnerom poslať objednávky na počet kusov a veľmi by sme chceli stihnúť odoslať všetko do Vianoc :) uvidíme aká bude rýchla odozva a dostupnosť. Želáme príjemný deň a zostávame v spojení. ĎAKUJEME

Martin & Martina

Pomaličky zbierka "Finišuje"

Update #4, 26.11.2019

Chceme sa znova veľmi pekne poďakovať Vám všetkým !!!! Ani sme sa nenazdali a naša minimálna čiastka bola "prelomená"..... naozaj krásne cítiť tú úžasnú podporu. Ak môžeme byť tak odvážny, poprosíme o prezdieľanie nášho projektu aj medzi priateľov, máme posledné 3 dni kampane a každé 1€ nás posúva a môžeme spraviť viacej od pôvodného zámeru. Taktiež ak sa nájde stavebná firma ktorá by vedela pomôcť stavebným dozorom, žiaľ stávajú sa veci ktoré sa aj nám udiali a s firmou ktorú sme mali sme museli rozviazať spoluprácu, čo nás znova jemne pribrzďuje s prácami nakoľko potrebujeme dohľad. Ospravedlňujeme sa ak sme "spamovali" no považujeme za správne informovať aj Vás ako účastníkov tohto projektu:) Takže Ďakujeme za energiu, za príspevky, za pomoc, podporu vďaka vám sa tešíme do ďalšieho "boja".

Ak by vás čokoľvek zaujímalo kontakty sú na webe s manželkou sme kedykoľvek k dispozícií pokiaľ sme pri maily alebo telefóne.


Sme za polovicou!

Update #3, 12.11.2019

Nechceme spamovať a otravovať no dokázali sme sa preklopiť cez polovicu našej minimálne stanovenej hranice! ĎAKUJEME! Znamená to, že budeme vedieť zaplatiť projektanta, architekta a statika! Museli sme sa o to podeliť s vami pretože máme nesmiernu radosť z toho. Čím viac sa podarí vyzbierať tým skôr vieme rozdávať radosť a pomáhať deťom. Vidíme že stena podpisov bude krásna a plná úžasných ľudí!

ĎAKUJEME

Update #2, 12.11.2019

Ďakujeme za podporu a obrovský príval energie! :) samozrejme podakovania budeme podľa popisov dodržiavať.

Aktuálne pocity

Update #1, 23.10.2019

Pozdravujeme vás, :)

V prvom rade veľmi pekne Ďakujeme za podporu a zároveň prosíme o zdieľanie vo vašich kruhoch priateľov.

Momentálne architekt zo statikom začali pracovať na projekte pre zmenu účelu budovy, čakáme na železo ktoré bude použité do sanácie základov, proces čakania je momentálne najväčšou záťažou :)

Ďakujeme za podporu budeme dávať postupne nové informácie....

Podporovatelia

👤 Erik Škarba

🎁 Jedinečné ručne vyrábané Ozdôbky z Modranskej Majoliky

25 €

👤 Jana Belovicova

🎁 Nosím dobrý pocit!

200 €

👤 Peter Burčo

30 €

👤 Jaroslav Petrgál

🎁 Jedinečné ručne vyrábané Ozdôbky z Modranskej Majoliky

25 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Podpis s menom na stene darcov v centre

15 €

👤 Juraj Bartoš

🎁 Balíček pre príjemné chvíle

50 €

👤 Martina Janco

100 €

👤 Katarína Maľáková

10 €

👤 Ondrej Pastierik

🎁 Podpis s menom na stene darcov v centre

15 €

👤 Anonymný podporovateľ

💬 Držíme palce!

10 €

👤 Anonymný podporovateľ

5 €

👤 Maroš Zruban

🎁 Podpis s menom na stene darcov v centre

15 €

👤 Sandra Dobrucka

5 €

👤 Anonymný podporovateľ

15 €

👤 Viktória Minárová

🎁 Jedinečné ručne vyrábané Ozdôbky z Modranskej Majoliky

25 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Balíček pre príjemné chvíle

💬 Nech sa vam projekt podari!

50 €

👤 Tomáš Balko

🎁 Podpis s menom na stene darcov v centre

15 €

👤 Miroslav Šturmankin

🎁 Jedinečné ručne vyrábané Ozdôbky z Modranskej Majoliky

💬 Ďakujem.

25 €

👤 Ján Struhár

🎁 Podpis s menom na stene darcov v centre

17 €

👤 Anonymný podporovateľ

10 €

👤 Lubica Juklova

20 €

👤 Anonymný podporovateľ

10 €

👤 Veronika Majlingova

10 €

👤 Anonymný podporovateľ

10 €

👤 Anonymný podporovateľ

33 €

👤 Anonymný podporovateľ

30 €

👤 Tomas Gregor

🎁 Balíček pre príjemné chvíle

50 €

👤 Anonymný podporovateľ

15 €

👤 Daniel Oriešek

10 €

👤 Anonymný podporovateľ

🎁 Podpis s menom na stene darcov v centre

💬 Drzim palce <3

15 €

   1 2 3 4 ... 12

Autori

o.z. Naše Detičky

o.z. Naše Detičky

Kontaktovať autora

Máte otázku k projektu či odmenám? Napíšte priamo autorom kampane. Vaša správa z formulára im príde ako email.

Odmeny

Chcem podporiť!

Páči sa vám projekt, a hoci za vašu podporu nič nečakáte, chcete prispieť. Ľubovoľnou sumou. Ďakujeme!

Podpis s menom na stene darcov v centre

Minimálna výška príspevku

15

Buďte súčasťou veľkého a jedinečného projektu svojho druhu!
Podporte projekt sumou aspoň 15 € a Váš meno bude priamo na stene darcov a podporovateľov.
Po realizácií dostanete aj fotografiu umiestnenia podpisu a mena.

Jedinečné ručne vyrábané Ozdôbky z Modranskej Majoliky

Minimálna výška príspevku

25

Za príspevok aspoň 25 sa vám odvďačíme spomienkovým predmetom z kolekcie ručne vyrábaných ozdôb z Modranskej Majoliky.
Skrášlite si Vianočný čas netradičnou a jedinečnou ozdobou, ktorá Vám pripomenie pomoc a spolupatričnosť, ktorú ste prejavili.
Súčasťou balenia je aj certifikát originality Modranskej Majoliky, ktorá je zapísaná v Reprezentatívnom zozname nehmotného kultúrneho dedičstva Slovenska.

Balíček pre príjemné chvíle

Minimálna výška príspevku

50

Pri dare od 50 € si môžete vybrať balíček obsahujúci ručne balenú a praženú prémiovú kávu Ebenica z Modry, ku ktorej vám pribalíme ručne zdobenú šálku z Modranskej Majoliky, samozrejme spolu s certifikátom originality.

Priložil som ruku k dielu :)

Minimálna výška príspevku

100

Poďte na to doslova! Váš dar v minimálnej hodnote 100 € odmeníme tabuľkou s otlačkom Vašej ruky a podpisom či menom darcu podľa Vašej voľby.
Tabuľky budú umiestnené v priestoroch na stene darcov a podporovateľov projektu. Po umiestnení Vám bude zaslaná aj fotografia Vašej priloženej ruky.

Nosím dobrý pocit!

Minimálna výška príspevku

160

Ľanová košeľa pre pánov alebo blúzka pre dámy s iniciálmi priamo pre Vás. Ľan je prirodzene antibakteriálny, vhodný pre alergikov, neelektrizuje a preto nepriťahuje prach, dobre odvádza vlhkosť a teplo, v lete chladí, v zime hreje... Pochádza z dielne značky POHAN a pri dare od 160 € dáme vyrobiť kúsok pre Vás s ručnou výšivkou iniciálov mena majiteľa na Vami určené miesto.

Potulky za vínom

Minimálna výška príspevku

300

V spolupráci s IN VINO Shop&Bar Piešťany zabezpečíme pre každého darcu dve podujatia. Degustácia Slovenských a svetových vín - ktorá sa štandardne koná v Bratislave termín vždy jar a jeseň, dátum osobne dohodneme.
Druhé podujatie Vínna cesta konkrétnej vinohradníckej oblasti - spoznávanie krásnych vinárstiev príjemných oblastí a ochutnávka miestnych vín.

Slávnostný večer pri príležitosti otvorenia centra

Minimálna výška príspevku

800

Za váš štedrý dar vyšší alebo rovnajúci sa sume 800 € Vás pozveme ako VIP hosťa na slávnostný večer pri príležitosti otvorenia Centra pre hendikepované deti.
Termín slávnostného otvorenia sa dozviete ako prvý :)